Beefeater Gin 1LTR

Beefeater Gin is afkomstig uit Londen en gemaakt van een 100% granendistillaat. Deze Beefeater heeft een alcoholpercentage van 40%. Iets minder als de Beefeater 24. Die bevat namelijk 45% alcohol. In de Beefeater Gin zitten diverse, natuurlijke ingrediënten verwerkt, waaronder jeneverbes, zoethout, engelwortel en citroenschil. Deze ingrediënten maken deze rum zeer geschikt om mee te mixen. De gin doet het zeer goed in uw gin-tonic. Tegenwoordig zijn er vele gin-tonics te verkrijgen. Kijk eens op internet naar de mogelijkheden en ontdek wat uw ideale combinatie is.

Normale prijs € 19,95 Speciale prijs € 18,95
Levertijd: Zo snel mogelijk
SKU
20170148

Beefeater Gin is een distillaat van 100% granen. De basis bestaat uit jeneverbes. Verder zorgen subtiele aroma's van fruit en een mix van diverse kruiden voor deze heerlijke smaak. Diverse zaden en citrusvruchten zijn verwerkt in deze gin, namelijk jeneverbes, engelwortel, engelwortel zaden, korianderzaad, zoethout, amandelen, lis wortel, Sevilla sinaasappelen en citroenschil Al deze ingrediënten maken van deze gin een beste basis in diverse cocktails.

Beefeater Gin 

Gin heeft al een redelijk lange geschiedenis achter de rug. Gin stamt af van jenever, dat afkomstig is uit Nederland. In het begin van de zeventiende eeuw werd deze drank voor het eerst gemaakt door de Nederlandse arts Franciscus de le Boë Sylvius. Jenever werd gebruikt als medicijn voor galstenen en maagklachten. Jenever en gin zijn allebei gemaakt van granen. Het verschil zit in de soort granen. Jenever wordt voornamelijk gemaakt van gerst en gin van andere graansoorten. Jenever was al enige tijd bekend in Engeland, maar vanaf 1689 werd de drank pas echt populair. In het jaar 1720 werd een kwart van de huishoudens in Londen gebruikt voor de productie van gin of de verkoop ervan. Gin wordt gemaakt van een distillaat op basis van neutrale graanalcohol zoals maïs, gerst en tarwe of op basis van neutrale melasse-alcohol. Dit distillaat wordt op smaak gebracht door diverse, natuurlijke ingrediënten zoals koriander, sinaasappelschillen en kaneel. Men noemt deze ingrediënten ook wel botanicals. De meeste goede gin soorten bevatten zo'n 6 á 10 van deze botanicals. 

Maak ook kennis met de overige dranken van Beefeater Gin.

Meer informatie
Categorie Fris & Citrus
Inhoud 1 liter
Alcoholpercentage 40%
Merk Beefeater
Land Verenigd Koninkrijk
Schrijf je eigen review
Plaats een review over:Beefeater Gin 1LTR
Uw waardering