Gouden Carolus Classic 0,75LTR

Gouden Carolus Classic is een Belgisch bier van hoge gisting. En zegt haar naam te ontlenen aan de munten van de grote Keizer Karel – en beweert dat het bier ooit speciaal voor hem gebrouwen werd.
€ 4,95
Levertijd: Zo snel mogelijk
SKU
20170830

Gouden Carolus Classic 0,75LTR

Gouden Carolus Classic is een Belgisch bier van hoge gisting. En zegt haar naam te ontlenen aan de munten van de grote Keizer Karel – en beweert dat het bier ooit speciaal voor hem gebrouwen werd. 

TIP: Heerlijk te combineren met paté en blauwschimmel kaas. 

Gouden Carolus 

In het begin van de 15e eeuw was het begijnhof van Mechelen sterk aanwezig in de stad. Het begijnhof bezat een belangrijk "Krankenhuis" gesitueerd op de huidige site van de brouwerij, waarvan nog enkele gebouwen dateren uit de 15e en 16e eeuw. In 1471 beslist Karel de Stoute dat het bier gebrouwen voor het Krankenhuis “voor de begijnen en hunne officieren" vrij is van accijnzen en belastingen.In 1872 koopt de familie Van Breedam de brouwerij en bouwt een moderne brouwerij met stoomketel. In 1990 neemt Charles Leclef, 5e generatie, de brouwerij over en worden belangrijke investeringen gedaan. Ondertussen heeft de brouwerij internationale bekendheid en wordt er naar meer dan 30 landen geëxporteerd.


Meer informatie
Categorie Amber
Inhoud 0,75 liter
Alcoholpercentage 9%
Merk Gouden Carolus
Land België
Schrijf je eigen review
Plaats een review over:Gouden Carolus Classic 0,75LTR
Uw waardering